Inspiratie van binnenuit

Studio Het Houtpalet > Blog > Blog > Inspiratie van binnenuit
inspiratie

DIY-inspiratie

Afgelopen week heb ik je via mijn Instagram en Facebook geprobeerd te inspireren om zelf aan de slag te gaan met een leuke DIY. Ik gaf wat voorbeelden en ideetjes, die je dan zelf verder kunt uitwerken, eventueel met je kids. Zij hebben nu meivakantie en Moederdag komt eraan, dus is het natuurlijk extra leuk als ze een eigen gemaakt cadeautje geven aan mama of oma. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren om aan de slag te gaan, want dat vind ik het allerleukste!

De bron van mijn ideeën

De ideeën die ik je liet zien, kwamen van Pinterest. Deze ideeën gebruik ik niet voor mijn eigen producten, die ideeën haal ik helemaal uit mijzelf. Mijn hoofd draait soms overuren, zoveel creatieve uitspattingen heb ik.. Die ideeën schrijf ik allemaal op, zodat als ik een keer wat minder inspiratie heb, daar altijd even op terug kan vallen. Doordat ik vanuit mijn eigen inspiratie werk, krijg je de meest unieke producten, die je alleen maar bij mij kunt kopen!

Waar ik al die ideeën van krijg? Soms van bepaalde vormen in de natuur, soms van een bepaalde vorm van een boomstam, soms zie ik een plaatje en maak ik mijn eigen versie met boomstamhout. En soms plopt er zomaar een idee omhoog, geen idee waar het vandaan komt. Het kan allemaal. Zoals sommigen misschien wel weten van mij, studeerde ik zo’n 10 jaar geleden af als Activiteitenbegeleider. In de opleiding leerde ik veel verschillende vormen van creativiteit, van houtbewerking tot textielbewerking en alles wat daar tussenin zit. Ook daar heb ik veel ideeën opgedaan en dat neem ik onbewust allemaal mee in mijn bedrijf.

Workshops

Als activiteitenbegeleider heb ik geleerd om groepen mensen activiteiten aan te bieden, waaronder ook workshops. Dat was natuurlijk allemaal in levende lijve, iets wat nu niet kan. Ik merk dat ik zoveel ideeën in mijn hoofd heb, dat ik er zin in krijg om anderen ook te inspireren om creatief aan de slag te gaan. Daarom broed ik op plannen om een DIY op te zetten, waarbij je het pakket en de tutorial erbij kunt kopen. Dit staat nog helemaal in de kinderschoenen (lees: in mijn creatieve hoofd), maar dit ga ik zeker uitwerken, zodat ik jou ook kan inspireren met mooie ideeën, én dat jij ook creatief aan de slag kunt gaan!

Na 10 jaar uit loondienst

Deze week is voor mij een memorabele week, ik neem vandaag namelijk afscheid, na 10 jaar gehandicaptenzorg. Al die tijd heb ik vol passie mezelf gegeven en mensen geïnspireerd om iets met hun handen te doen. En dat is aardig gelukt. Ik ben begonnen op een groep met ongeveer 4 cliënten, waar ik een belevingsgerichte dagbesteding aan bood. We maakten tassen, schilderingen en ik verwende ze elke week met een heuse beautybehandeling.

Na mijn eerste burn-out ben ik overgeplaatst naar de zorgboerderij, waar ik de mensen motiveerde om met hun handen te werken in de tuin en met de dieren. Toen Corona in beeld kwam, heb ik maanden op de woning creatieve activiteiten aan geboden en mensen laten ondervinden wat ze kunnen met hun handen. Nu het laatste jaar heb ik verder de dierenweide opgezet en heb ik mensen geholpen voor de dieren te zorgen, met hout te werken en onderhoud te plegen aan het terrein.

Met trots en dankbaarheid kijk ik terug op 10 waardevolle jaren, waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Ik heb twee burn-outs overleefd, heel wat grenzen gesteld en verlegd, en mezelf ontplooid van een meisje van 19 jaar, tot een vrouw die weet wat ze wil en waar ze voor staat!

En nu sta ik er voor jou, om jou te inspireren en te motiveren om iets met je handen te doen. Waarom? Omdat het je hoofd leeg maakt, je voldoening geeft en je op een heel andere manier leert kijken naar een product. Je ziet een product als een kunstwerk, gemaakt door jou zelf of door andere liefdevolle handen. Daarom zal je het ook niet zo snel weg gooien en dat is weer goed voor de duurzaamheid!

Laat je lekker inspireren en volg me op Instagram en Facebook, zodat je elke dag nieuwe ideeën krijgt!

%d bloggers liken dit: