Over mij

over mij | duurzame woonaccessoiresWie ben ik?

Ik ben Rianne de Graaf, 31 jaar oud en sinds 2019 eigenaar van mijn bedrijf Studio Het Houtpalet. Ik maak duurzame woonaccessoires van boomstamhout. Studio Het Houtpalet is ontstaan vanuit mijn passie voor boomstammen en de liefde voor natuurlijke materialen. Het is mijn passie om de natuur bij jou binnen te brengen, en je te laten genieten van de natuur op een andere manier. Mijn doel is om jou te inspireren en te laten zien dat de natuur ons meer te bieden heeft dan wat de meesten van ons al weten. Dat doe ik graag op een duurzame manier, door hout te gebruiken uit mijn omgeving, wat anders versnipperd of opgebrand zou worden. Zelfs jouw interieuritems en cadeaus kunnen duurzaam zijn!

Handgemaakte, duurzame woonaccessoires

Zo maak ik jouw mooiste, unieke woonaccessoires, waaronder foto’s op hout, lampen en klokken. Al mijn inspiratie haal ik uit mezelf en de natuur, puur en echt. Ik zit altijd vol inspiratie en ideeën en bijna elke dag komen daar weer nieuwe ideeën bij. Alles wat je hier in de webshop vindt, komt uit mijn hoofd, hart en handen. Alles is dus handgemaakt en ik weet precies welk product naar welke klant gaat, omdat ik alles zelf aanraak, beleef en optimaliseer. Meestal weet ik ook nog van welke boom ik de producten maak. Eigenlijk weet ik van bijna al het hout waar het vandaan komt. Dat vind ik enorm belangrijk, want dat is de basis voor de mooiste duurzame woonaccessoires!

Wat klanten over mij zeggen:

Ik kan zelf natuurlijk een heel verhaal ophangen over wie ik ben en wat ik doe en waarom je bij mij moet zijn voor duurzame woonaccessoires, maar dit kunnen mijn klanten natuurlijk veel beter! Lees zelf maar…

duurzame woonaccessoires reviewStudio Het Houtpalet review

Hoe het begon…

Ik ben opgegroeid in Dordrecht, in een agrarische omgeving. Daar kreeg ik naast de christelijke normen en waarden, ook de liefde voor de natuur mee. Ik leerde genieten van de kleine dingen en we waren regelmatig in het bos te vinden. Daar sjouwden we altijd met takken en bouwden hutten. In mijn puberteit had ik vaak samen met mijn moeder creatieve activiteiten. De eerste creatie die ik me kan herinneren, is een kunstwerk van brooddeeg. Vele creaties volgden, waaronder ook bloemstukken. Intussen volgde ik de opleiding tot Activiteitenbegeleider. Ik merkte dat ik er aanleg voor had en gaf op mijn eerste stage in de GGZ een workshop bloemstukken maken. Dit ging goed en ik ontwikkelde op deze stage ook het talent voor schilderen en tekenen. Dat heb ik een hele tijd gedaan. Ik tekende en schilderde regelmatig, studeerde af en ging werken in de gehandicaptenzorg. Daar heb ik vele creatieve activiteiten bedacht en uitgevoerd met mijn cliënten. Ik leerde ze schilderen, tekenen en werken met hout. Intussen trouwde ik en ontdekte ik op mijn werk dat ik nog meer talenten had. Ik zag hoe ze daar lampjes van onder andere hout maakten.

Burn-out

Na 3 jaar full-time gewerkt te hebben met een doelgroep met een sterke gedragsstoornis, kwam ik in een burn-out. Dat was een erg moeilijke tijd, waarin ik heel langzaam uit een diep dal opkrabbelde. Het was twee stappen vooruit, één stap terug. Ik zat thuis en op de dagen dat het goed met me ging, wilde ik wat om handen hebben. Ik ging weer schilderen en tekenen. Dit gaf mij enorm veel voldoening en was bijna therapeutisch om te doen! Dit wilde ik uitbreide!

Tijdens mijn burn-out periode werd ook geadviseerd veel te gaan wandelen. Op een goede dag maakte ik een boswandeling met mijn man. Ik vond een prachtige boomstronk en mijn gedachten gingen terug naar die leuke lampjes op mijn werk. Zo werd het idee geboren om een lampje te maken met een boomstronk. Eenmaal thuis ging ik aan de slag, maakte een lampje en kreeg ik de smaak te pakken. Er kwamen meer en grotere lampen en iedereen die bij mij over de vloer kwam, vond het mooi en zei dat ik er wat mee moest doen. Zelf leek me dat een heel mooi plan en zo ontstond een verlangen voor het opzetten van een bedrijf. Dat verlangen werd met het jaar groter, en toen ik meer aanvragen kreeg, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben naar de KvK gegaan. Zo werd mijn bedrijf Studio Het Houtpalet geboren.

What’s in a name?

Waarom die naam, zou je denken? Dat heeft natuurlijk een reden. Een palet hoort bij schilderen, en ik doe heel veel met boomstam hout. Daar komt nog eens bij dat een palet meestal veelkleurig is, wat de vele mogelijkheden in mijn bedrijf symboliseert. Vandaar de naam Studio Het Houtpalet.

Fulltime ondernemen

In 2021 ben ik gestopt in de gehandicaptenzorg en sindsdien run ik fulltime mijn bedrijf Studio Het Houtpalet. Daarnaast ben ik ook moeder van 2 jongens in de basisschoolleeftijd. Samen met mijn man en kinderen woon ik op een heerlijke plek in de polder, waar ik alle ruimte heb voor mijn werkplaats. Zo kan ik mijn bedrijf goed combineren met het moederschap! Wil je de werkplaats bezoeken, neem dan even contact met me op!

Duurzame woonaccessoires: the making off

Als je meer van me wilt weten, volg me op Instagram en Facebook, ik deel elke werkdag iets uit het leven als ondernemer en het ontwikkelproces van mijn producten. Schrijf je daarnaast in op mijn inspiratiebrief, zo blijf je altijd bij van de nieuwste ontwikkelingen en exclusieve kortingen!