Creativiteit verbindt

Studio Het Houtpalet > Blog > Blog > Creativiteit verbindt
Creativiteit verbindt

Afgelopen zaterdag had ik een vrijgezellenfeest van mijn vriendin, die in juni gaat trouwen. Super leuk geregeld en natuurlijk coronaproof! Ik kende er niet veel mensen, en toch was het alsof ik deze meiden/vrouwen al jaren kende, zo gezellig was het! Hoe dat kan? Ik geloof dat het komt omdat we lekker creatief bezig waren: creativiteit verbindt! We maakten namelijk een krans van droogbloemen, en tijdens deze avond ben ik tot een super leuke ontdekking gekomen!

Creativiteit verbindt

Ja, creativiteit verbindt mensen. Ook al ken je elkaar niet, er komen inspirerende gesprekken op gang en je werkt samen naar een prachtig resultaat. Je bent bezig met je handen, hoeft elkaar niet aan te kijken voor een goed gesprek. Tijdens creeëren komen de mooiste gesprekken op gang, dat is wat ik merkte. De drempel tot een goed gesprek ligt wat lager. Waarom dat is? Door met je handen bezig te zijn, wordt je brein gedwongen anders te denken. Je richt je op het creeëren van iets, waardoor er andere processen in je hersenen gestimuleerd worden. Daardoor ga je anders over dingen nadenken en kom je eerder tot een goed gesprek. En dat kan over van alles gaan, ook over diepgaande dingen. Puur en alleen omdat je hersenen daarvoor de rust en ruimte krijgen! Mooi he, hoe je brein in elkaar zit!

Mijn ontdekking

Nu was het tijdens deze avond zo, dat sommige dames zeiden dat dit echt niet voor hen weg gelegd was, en dat ze niet creatief zijn, dat er niks van terecht zou komen. Er waren er zelfs die in mijn buurt gingen zitten, zodat ik ze af en toe kon helpen, want ze hadden gehoord dat ik wel creatief ben. Ik zei dat ik geloof dat iedereen creatief is, en dat ze gewoon moesten doen en niet gaan denken. Ik hielp ze een beetje op weg en aan het einde van de avond hadden we allemaal een prachtige krans! En het mooie was, geen enkele krans was hetzelfde, en elke krans paste precies bij degene die hem had gemaakt! Iedereen had een voldaan gevoel en was trots op wat zij had gemaakt!

En zo kwam ik tot de ontdekking dat ik het super leuk vond om anderen te motiveren en inspireren, en om ze te helpen inzien dat ze wel creatief kunnen zijn. Ik vond het geweldig om ze een klein beetje op weg te helpen, waarna ze met een prachtig resultaat naar huis gingen! Ik riep ineens tijdens deze avond: Dit ga ik vaker doen: ik ga workshops geven! En allemaal stemden ze in dat het bij me zou passen en dat het een goed idee is.

Creativiteit ontspant

Ik merkte tijdens het maken van de kransen dat het op een gegeven moment helemaal stil was. Ja echt, 14 vrouwen, en het was helemaal stil! Ongelofelijk toch? Iedereen ontspande zich, en iedereen was even lekker bezig. Ik hoorde zeggen: ik word hier helemaal rustig van, wat ontspannend, dit… Heerlijk om dat te horen! Dat is namelijk wat ik ook ervaren heb tijdens mijn burn-out in 2014. Door creatief bezig te zijn, door te werken met mijn handen, werd mijn hoofd leeg en kon ik me eindelijk ontspannen. Dat heeft me er weer bovenop geholpen en het heeft me onder andere gebracht waar ik nu sta. Het is mijn droom om jou dat ook te laten ervaren, die ontspanning tijdens een avondje creeëren!

Workshops en DIY-pakketten

En daarom merk ik dat ik nu op de goede weg ben. Ik heb voor vaderdag een paar mooie workshops bedacht, die ook met kinderen gevolgd kunnen worden. Ik heb wat makkelijke DIY bedacht en uitgewerkt. Deze week maak ik de video’s en zo kan jij thuis je eigen Vaderdag cadeau maken! Hierbij doe ik natuurlijk DIY-pakketten, zodat je alles meteen in huis hebt en gelijk aan de slag kunt gaan. Je krijgt een seintje van me als het zover is dat je de pakketten kunt bestellen.

Naast online workshops wil ik dus ook workshops in levende lijve aanbieden. Dat plan ga ik natuurlijk nog verder uitwerken en bedenken. Heb jij tips voor me? Denk bijvoorbeeld aan wat je wilt maken, of een mooie workshop ruimte. Ik vind het leuk als je met me mee denkt! Wie weet kan ik je tips mee nemen in mijn plan 😉

Meedenken kan via mijn Instagram of Facebook, waar ik je ook mee neem deze week in het thema ‘creativiteit verbindt’.  Krijg je mijn inspiratiemail al? Klik hier, schrijf je in en krijg 10% korting op je eerstvolgende bestelling!

 

%d bloggers liken dit: