Puur natuur – natuurlijke woonaccessoires

Studio Het Houtpalet > Blog > Blog > Puur natuur – natuurlijke woonaccessoires
natuurlijke woonaccessoires

Het thema van deze week is: Puur natuur! In deze blog leg ik je uit hoe ik kijk naar de natuur en hoe je dat terug vindt in mijn natuurlijke woonaccessoires.

Ik kom uit een groot gezin, mijn ouders hebben 7 kinderen. Ik heb drie broers en drie zussen. Natuurlijk gebeurde het wel eens dat iemand een keiharde scheet liet. Binnen was dat uit den boze, maar als we het buiten deden, zeiden we tegen elkaar: geeft niks, puur natuur! Daar moest ik even aan denken bij dit thema. Die goede oude tijd..

Thuis kregen wij ook mee hoe mooi de natuur is. Mijn moeder wees ons altijd op de merel, als die weer zong na een lange winter. Daarna kwam natuurlijk de bloesem, ook dan wees ze ons erop hoe mooi de natuur in elkaar zit. Of de eerste regen na een lange tijd van droogte, de geur die het geeft, heerlijk! We gingen vaak naar het bos, waar we gingen wandelen of fietsen. En dan stak ze haar neus in de lucht, snoof ze de boslucht op en riep: ruik eens, jongens! Die boslucht, die heerlijke geur van humus op de grond, die kom ik telkens weer tegen als ik aan het werk ben om prachtige, natuurlijke woonaccessoires te maken! En dan denk ik met dankbaarheid terug op wat ik heb meegekregen van thuis!

Natuurlijke woonaccessoires

De natuur is prachtig, en daarom laat ik die zoveel mogelijk in zijn eigen waarde. De puurheid van de boomstammen, de grillige vormen en de oneffenheden, ik ben er verliefd op! Ik houd er daarom niet van om alle oneffenheden weg te schuren en te polijsten, laat het maar zijn! Die eigenschappen zorgen juist voor de authenticiteit van mijn natuurlijke woonaccessoires!

Soms is het wel mooier om het helemaal glad te schuren, zoals bij het maken van tafels. Door het glad te schuren en te voeden met olie, kan ik je pas echt laten zien hoe mooi het is. Die noesten, de schors, de jaarringen.. Ze vertellen zoveel over het leven van een boom! Dat is juist het karakter van het hout. Boomstam woonaccessoires vertellen echt een verhaal. En ik mag het laatste stukje van die geschiedenis schrijven, wat een voorrecht!

Naast het gebruik van boomstammen, houd ik ook van andere natuurlijke materialen in huis. Zo heb ik tijdens een reis naar de Franse Alpen een paar stenen mee genomen uit de bergen. Elke steen heeft weer andere kleuren en structuren, ik houd ervan! Soms ga ik ook gewoon even de tuin in om te zoeken naar materialen om het in huis wat gezelliger te maken. Soms kom ik met de gekste dingen binnen, maar het maakt het huis wel echt van mij! Puur natuur, zullen we maar zeggen!

Benieuwd naar mijn natuurlijke woonaccessoires? Ga naar de shop!

%d bloggers liken dit: