Blog

Authentiek Handwerk

Deze week gaat het over Authentiek Handwerk. Ik neem je mee in mijn reis en keuzes hoe ik erbij kom om alleen maar handgemaakte producten te verkopen in mijn bedrijf en waarom ik dat zo waardevol vind.

Handgemaakte producten, waarom?

In mijn webshop verkoop ik alleen maar handgemaakte producten. Waarom? Ik wil unieke producten verkopen, waarmee je echt een origineel item in huis haalt. Handgemaakte producten zijn origineel, authentiek en geen enkel item is hetzelfde. Daarom kies ik voor handgemaakt. Het meeste is handgemaakt door mijzelf, maar sommige producten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij ervaren het werken met hun handen precies zoals ik het ook ervoer tijdens mijn burn-out. Ik zal je daar straks meer over vertellen.

Burn-out

Zoals je misschien wel weet, ben ik vorige week gestopt met werken in loondienst. Ik schreef in mijn vorige blog al dat ik twee burn-outs heb gehad tijdens mijn periode in loondienst. In 2014 begon mijn eerste burn-out, die een jaar heeft geduurd. Ik kon niets meer dan alleen op de bank zitten of in bed liggen. Ik was zó moe, en de tranen bleven vloeien. Soms wist ik niet eens waarom. Plekken waar het druk was, vermeed ik en in de supermarkt kon ik niet meer komen zonder gillend gek te worden van alle prikkels. Op verjaardagen kon ik hooguit een half uurtje komen, waarvan ik zelfs de laatste 10 minuten naar buiten ging om bij te komen. En dan had ik de hele volgende dag nodig om weer uit te rusten. Het was een zware tijd, waarvan ik even twijfelde of ik er ooit nog uit zou komen.

Uit je hoofd, met je handen

Tijdens die zware periode van mijn burn-out ontdekte ik dat ik veel rust kreeg door iets te doen met mijn handen. Terwijl ik schilderde, verwerkte ik in mijn hoofd van alles. Ik merkte dat het me hielp om weer stapje voor stapje ‘terug op aarde’ te komen. In die tijd ben ik zelfs gaan haken, iets waar ik een ontzettende hekel aan heb! Maar toch heeft het me geholpen om mijn gedachten even ‘uit’ te kunnen zetten en me te richten op positieve dingen in het leven.

Dat is wat werken met je handen doet: je komt echt even met je beide benen op de grond, hoeft niet na te denken over allerlei moeilijke vraagstukken, je hoeft alleen maar je handen hun gang te laten gaan. Er ontstaat vanzelf iets moois, ontdekte ik!

Vlammetje van verlangen

Er ontstond een klein vlammetje in mij om verder te gaan met handwerk en daar mijn baan van te maken. Ik ben niet meer gestopt met hobbyen, maar ben wel weer terug naar mijn baan in loondienst gegaan. Diep in mij begon er een verlangen te groeien, dat ik aan hield als een waakvlammetje. Voor als ik later groot was, zeg maar 😉

Het vlammetje werd langzaam groter en groter, en in 2018/2019 ging ik nog een keer burn-out. Deze keer iets minder heftig, maar toen nam ik wel een radicale beslissing: ik ging me meer en meer focussen op een echt bedrijf, ging naar de KvK en maakte visitekaartjes en folders. Intussen kreeg ik af en toe een opdracht, en zo kon ik meer perspectief houden in mijn leven, en hield ik het vol op mijn werk in loondienst.

Balans in je leven

Handwerk betekent dus enorm veel voor mij. Het zorgt dat ik in balans blijf, dat ik af en toe mijn hoofd uit kan zetten, en, nog belangrijker, ik maak er heel veel mensen blij mee! Dat is waar ik het voor doe! Ik wil heel graag jou blij maken met mooie, authentieke producten. Maar ik wil je ook inspireren om zelf aan de slag te gaan, om hetzelfde te ervaren als ik tijdens het maken van een mooi product. Ik wil je inspireren om ook uit je hoofd, met je handen te gaan werken! Probeer het eens, om iets te maken met je eigen handen, je krijgt een enorm gevoel van voldoening, het is even uit de sleur van je normale dagelijkse leven, en je zorgt voor unieke, prachtige creaties, die niemand heeft! En heb je nu het gevoel dat je er niet geschikt voor bent? Dat je totaal niet creatief bent en twee linkerhanden hebt? Blijf me volgen, want ik ga iets heel leuks doen deze maand: er komt een workshop!

Daarover later meer, weet dat ik ermee aan de slag ben, en hou me in de gaten 😊

Ben je benieuwd naar de handgemaakte producten in mijn webshopGa naar de shop

 

 

Inspiratie van binnenuit

DIY-inspiratie

Afgelopen week heb ik je via mijn Instagram en Facebook geprobeerd te inspireren om zelf aan de slag te gaan met een leuke DIY. Ik gaf wat voorbeelden en ideetjes, die je dan zelf verder kunt uitwerken, eventueel met je kids. Zij hebben nu meivakantie en Moederdag komt eraan, dus is het natuurlijk extra leuk als ze een eigen gemaakt cadeautje geven aan mama of oma. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren om aan de slag te gaan, want dat vind ik het allerleukste!

De bron van mijn ideeën

De ideeën die ik je liet zien, kwamen van Pinterest. Deze ideeën gebruik ik niet voor mijn eigen producten, die ideeën haal ik helemaal uit mijzelf. Mijn hoofd draait soms overuren, zoveel creatieve uitspattingen heb ik.. Die ideeën schrijf ik allemaal op, zodat als ik een keer wat minder inspiratie heb, daar altijd even op terug kan vallen. Doordat ik vanuit mijn eigen inspiratie werk, krijg je de meest unieke producten, die je alleen maar bij mij kunt kopen!

Waar ik al die ideeën van krijg? Soms van bepaalde vormen in de natuur, soms van een bepaalde vorm van een boomstam, soms zie ik een plaatje en maak ik mijn eigen versie met boomstamhout. En soms plopt er zomaar een idee omhoog, geen idee waar het vandaan komt. Het kan allemaal. Zoals sommigen misschien wel weten van mij, studeerde ik zo’n 10 jaar geleden af als Activiteitenbegeleider. In de opleiding leerde ik veel verschillende vormen van creativiteit, van houtbewerking tot textielbewerking en alles wat daar tussenin zit. Ook daar heb ik veel ideeën opgedaan en dat neem ik onbewust allemaal mee in mijn bedrijf.

Workshops

Als activiteitenbegeleider heb ik geleerd om groepen mensen activiteiten aan te bieden, waaronder ook workshops. Dat was natuurlijk allemaal in levende lijve, iets wat nu niet kan. Ik merk dat ik zoveel ideeën in mijn hoofd heb, dat ik er zin in krijg om anderen ook te inspireren om creatief aan de slag te gaan. Daarom broed ik op plannen om een DIY op te zetten, waarbij je het pakket en de tutorial erbij kunt kopen. Dit staat nog helemaal in de kinderschoenen (lees: in mijn creatieve hoofd), maar dit ga ik zeker uitwerken, zodat ik jou ook kan inspireren met mooie ideeën, én dat jij ook creatief aan de slag kunt gaan!

Na 10 jaar uit loondienst

Deze week is voor mij een memorabele week, ik neem vandaag namelijk afscheid, na 10 jaar gehandicaptenzorg. Al die tijd heb ik vol passie mezelf gegeven en mensen geïnspireerd om iets met hun handen te doen. En dat is aardig gelukt. Ik ben begonnen op een groep met ongeveer 4 cliënten, waar ik een belevingsgerichte dagbesteding aan bood. We maakten tassen, schilderingen en ik verwende ze elke week met een heuse beautybehandeling.

Na mijn eerste burn-out ben ik overgeplaatst naar de zorgboerderij, waar ik de mensen motiveerde om met hun handen te werken in de tuin en met de dieren. Toen Corona in beeld kwam, heb ik maanden op de woning creatieve activiteiten aan geboden en mensen laten ondervinden wat ze kunnen met hun handen. Nu het laatste jaar heb ik verder de dierenweide opgezet en heb ik mensen geholpen voor de dieren te zorgen, met hout te werken en onderhoud te plegen aan het terrein.

Met trots en dankbaarheid kijk ik terug op 10 waardevolle jaren, waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Ik heb twee burn-outs overleefd, heel wat grenzen gesteld en verlegd, en mezelf ontplooid van een meisje van 19 jaar, tot een vrouw die weet wat ze wil en waar ze voor staat!

En nu sta ik er voor jou, om jou te inspireren en te motiveren om iets met je handen te doen. Waarom? Omdat het je hoofd leeg maakt, je voldoening geeft en je op een heel andere manier leert kijken naar een product. Je ziet een product als een kunstwerk, gemaakt door jou zelf of door andere liefdevolle handen. Daarom zal je het ook niet zo snel weg gooien en dat is weer goed voor de duurzaamheid!

Laat je lekker inspireren en volg me op Instagram en Facebook, zodat je elke dag nieuwe ideeën krijgt!

Uniek en persoonlijk – Moederdag cadeau

Uniek en persoonlijk, dat is het weekthema van deze week. Deze blog staat in het teken van Moederdag, aanstaande 9 mei. Ik ga het met je hebben over het geven van unieke, persoonlijke cadeaus, wat daarin mijn aanbod is en waarom je voor een persoonlijk moederdag cadeau zou moeten gaan.

Moederdag cadeau

Het is bijna Moederdag. Die ene speciale dag in het jaar dat je je moeder even extra in het zonnetje zet. Natuurlijk zorg je elke dag goed voor haar. In ons gezin zeggen we altijd: het is elke dag Moederdag! Maar je weet het zelf heel goed, moeders doen elke dag zoveel! Ze zorgen ervoor dat de kinderen op tijd op staan, aangekleed zijn en verzorgd naar school gaan. Ze strijden voor hun kinderen als er gevaar of onrecht dreigt. Ze zorgen voor schone bedden, schone kleren en maken heerlijk eten klaar voor hun gezin. Als de kinderen groot zijn, is ze een luisterend oor en is ze altijd nog wakker als ze laat thuis komen. Ze is er ook als de kinderen uitvliegen en zorgt dan ook dat hun ‘nestje’ gespreid is. Moeders zijn onmisbaar! Bij hen kun je even uithuilen als het even niet meer gaat, en ze lachen met je mee als je de slappe lach hebt… Daarom mag je ze best even in het zonnetje zetten op die ene dag in het jaar! Het hoe zorg je nu voor een mooi moederdag cadeau?

Handgemaakt cadeau

Moeders zijn gek op hun kinderen en kleinkinderen! Een cadeau wat gemaakt is door de (klein)kinderen, is het mooiste cadeau wat je haar kunt geven. Komende weken ga ik aan de slag om DIY-pakketten en workshops samen te stellen, waardoor jij in het vervolg een eigen gemaakt, persoonlijk cadeau kan geven! Maar zover is het nog niet, en je hebt misschien niet heel veel tijd om iets zelf te maken voor haar. Dan heb ik de oplossing voor je!

Persoonlijk cadeau

Moeders zijn namelijk gek op foto’s van hun kinderen en kleinkinderen. Een fotolijst is natuurlijk een beetje standaard, niet echt origineel. Ik heb daarom iets wat echt uniek en origineel is, en wat je moeder fantastisch zou vinden! Ik maak jouw mooiste foto op boomstamhout! Dat kunnen fotohangers zijn, in een set van 3, bijvoorbeeld. Of de foto op boomstam met een doorsnede van 15 cm. Stuur je foto in en ik maak het meest unieke en persoonlijke moederdag cadeau! Ik heb nog veel meer persoonlijke cadeaus, je kunt namelijk ook jouw foto op een sleutelhanger geven, bijvoorbeeld. Bedenk een mooie, ontroerende tekst voor de moeder en ik zet hem op boomstamhout voor je.

Veelzijdig cadeau

Omdat ik jouw persoonlijke cadeau maak op boomstamhout, past hij sowieso bij je moeder in huis. Het lichte hout past namelijk in elk interieur, wat je woonstijl ook is. Het boomstamhout is uniek, geen stam is namelijk hetzelfde! Je krijgt echt een one-of-a-kind product, met jouw eigen foto erop, origineler kan echt niet. Je moeder zal het fantastisch vinden!

Persoonlijk cadeau retour

Als je bij mij jouw foto op hout bestelt, krijg je daar een extra service bij. Ik heb namelijk een uniek retourbeleid, wat foto’s op hout aangaat. Ik stel hoge eisen aan mijn gepersonaliseerde producten, maar het kan natuurlijk dat jij het resultaat vind tegenvallen. As jij niet tevreden bent met je foto op hout of andere gepersonaliseerde product, mag je het gewoon terug sturen! Dan krijg je gewoon je geld terug, zoals beschreven is in het retourbeleid. Die service bied ik omdat ik wil dat jij volledig achter je aankoop staat en dat jij blij en tevreden bent met jouw gekochte product.

Als laatste wil ik je ook nog uitleggen dat ik met je mee wilt denken als jij een idee hebt voor een cadeau van hout of boomstamhout. Heb jij iets gezien dat jij wilt laten maken? Laat het me weten, ik vind het super leuk om geïnspireerd te worden door jou, en ik denk heel graag met je mee! Neem gerust contact met me op!

 • Foto hanger hout

  Foto hanger hout, 5-7 cm set van 3

  10,00
  Shoppen
 • foto op boomstam, foto op hout

  Foto op boomstam 15 cm

  12,50
  Shoppen
 • foto op hout, kraamcadeau, persoonlijk cadeau

  Foto op houten hart

  17,50
  Shoppen
 • geboortekaartje op hout

  Geboortekaartje op hout

  15,00
  Shoppen
 • persoonlijk kraamcadeau, houten geboorteslinger

  Houten geboorteslinger met naam

  15,0036,00
  Shoppen
 • houten klok met eigen tekst

  Houten klok met eigen tekst

  20,00
  Shoppen
 • Houten klok met foto

  Houten klok met foto

  24,00
  Shoppen
 • Sleutelhanger met foto

  Sleutelhanger met foto

  7,50
  Shoppen
 • Sleutelhanger met naam

  Sleutelhanger met naam

  6,00
  Shoppen

Puur natuur – natuurlijke woonaccessoires

Het thema van deze week is: Puur natuur! In deze blog leg ik je uit hoe ik kijk naar de natuur en hoe je dat terug vindt in mijn natuurlijke woonaccessoires.

Ik kom uit een groot gezin, mijn ouders hebben 7 kinderen. Ik heb drie broers en drie zussen. Natuurlijk gebeurde het wel eens dat iemand een keiharde scheet liet. Binnen was dat uit den boze, maar als we het buiten deden, zeiden we tegen elkaar: geeft niks, puur natuur! Daar moest ik even aan denken bij dit thema. Die goede oude tijd..

Thuis kregen wij ook mee hoe mooi de natuur is. Mijn moeder wees ons altijd op de merel, als die weer zong na een lange winter. Daarna kwam natuurlijk de bloesem, ook dan wees ze ons erop hoe mooi de natuur in elkaar zit. Of de eerste regen na een lange tijd van droogte, de geur die het geeft, heerlijk! We gingen vaak naar het bos, waar we gingen wandelen of fietsen. En dan stak ze haar neus in de lucht, snoof ze de boslucht op en riep: ruik eens, jongens! Die boslucht, die heerlijke geur van humus op de grond, die kom ik telkens weer tegen als ik aan het werk ben om prachtige, natuurlijke woonaccessoires te maken! En dan denk ik met dankbaarheid terug op wat ik heb meegekregen van thuis!

Natuurlijke woonaccessoires

De natuur is prachtig, en daarom laat ik die zoveel mogelijk in zijn eigen waarde. De puurheid van de boomstammen, de grillige vormen en de oneffenheden, ik ben er verliefd op! Ik houd er daarom niet van om alle oneffenheden weg te schuren en te polijsten, laat het maar zijn! Die eigenschappen zorgen juist voor de authenticiteit van mijn natuurlijke woonaccessoires!

Soms is het wel mooier om het helemaal glad te schuren, zoals bij het maken van tafels. Door het glad te schuren en te voeden met olie, kan ik je pas echt laten zien hoe mooi het is. Die noesten, de schors, de jaarringen.. Ze vertellen zoveel over het leven van een boom! Dat is juist het karakter van het hout. Boomstam woonaccessoires vertellen echt een verhaal. En ik mag het laatste stukje van die geschiedenis schrijven, wat een voorrecht!

Naast het gebruik van boomstammen, houd ik ook van andere natuurlijke materialen in huis. Zo heb ik tijdens een reis naar de Franse Alpen een paar stenen mee genomen uit de bergen. Elke steen heeft weer andere kleuren en structuren, ik houd ervan! Soms ga ik ook gewoon even de tuin in om te zoeken naar materialen om het in huis wat gezelliger te maken. Soms kom ik met de gekste dingen binnen, maar het maakt het huis wel echt van mij! Puur natuur, zullen we maar zeggen!

Benieuwd naar mijn natuurlijke woonaccessoires? Ga naar de shop!

Eerlijke producten

Deze week is het thema: eerlijke producten. Ik ga je vertellen hoe ik een bijdrage lever aan een eerlijke maatschappij, door het verkopen van eerlijke boomstam producten.

Eerlijk duurt het langst, toch? Dat heb ik afgelopen tijd wel gemerkt. Momenteel werk ik mijn laatste weken in de gehandicaptenzorg. Afgelopen tijd werd ik gevraagd dingen te doen, waar ik totaal niet achter sta. Ach, zou je zeggen, dan zeg je toch gewoon ‘ja, ja’, en doe je het gewoon op je eigen manier? Had gekund, ja. Er zijn ook veel mensen die dat doen en die daar heel goed op functioneren. Ik kan dat dus niet. Als ik niet voor de volle 100 % achter iets sta, kan ik er niet vol voor gaan, en loop ik dus mezelf voorbij. Maar als ik voel dat het goed is, ga ik ook voor 200 % op mijn doel af en ben ik net een locomotief die niet te stoppen is!

Zo is het ook in mijn werk met het maken en verkopen van eerlijke boomstam producten. Als ik op de website zet dat iets werkt, dan vind ik dat ik het zelf uitgeprobeerd moet hebben. Hoe kan ik zeggen dat een lak voldoende is om het werkstuk mooi te houden in weer en wind als ik het zelf niet heb getest? Of hoe kan ik zeggen dat een jungle lamp goed blijft hangen als ik hem niet zelf op één van de kamers van mijn jongens heb hangen? Eerlijk duurt het langst, zo ook met mijn boomstam producten. Als ik iets verkoop, móet het goed zijn en moet ik er zeker van zijn dat mijn klant er ook iets aan heeft.

Naast eerlijkheid in mijn eigen producten, vind ik eerlijkheid in de maatschappij ook heel belangrijk. In mijn werk in de gehandicaptenzorg maak ik namelijk vaak genoeg mee dat mensen met een beperking er minder toe doen in onze samenleving. Sommigen worden nagekeken, anderen ontlopen. Dat vind ik niet eerlijk. Hoewel ik mijn werk in de gehandicaptenzorg neer ga leggen, wil ik natuurlijk wel iets voor deze mensen blijven betekenen. Daarom heb ik besloten een aantal boomstam producten van Zorgboerderij Bonaventura in te kopen en op mijn webshop te koop te zetten. Zo help ik deze mensen aan werk en zij kunnen weer iets voor jou betekenen! Win-win, toch?

Tot slot vind ik het ook belangrijk dat jij je vrij voelt om eerlijk tegen me te kunnen zijn. Daarom heb ik bijvoorbeeld een mogelijkheid tot het retouren van foto’s op hout, als je het niet mooi vind. Het kan toch zijn dat een product tegen valt? Hoewel ik natuurlijk er alles aan doe om een mooi product te maken, kan het natuurlijk zijn dat jij het anders had gewild. Smaken verschillen, toch? En daarom mag ook jij eerlijk tegen me zijn als je het product graag terug wil sturen. Daar doe ik totaal niet moeilijk over!

Ben jij benieuwd naar de boomstam producten van Zorgboerderij Bonaventura? Kijk dan onderaan deze pagina en help deze mensen aan betekenisvol werk!

 

 

 • houten wanddecoratie, duurzaam cadeau

  Boomstam hart 30 cm

  10,0012,50
  Shoppen
 • houten wanddecoratie

  Boomstam hart met uitsnede

  15,0017,50
  Shoppen
 • Boomstam spiegel, ronde houten spiegel

  Boomstam spiegel 30 cm

  15,00
  Shoppen

Duurzame woonaccessoires

Deze week is het thema: Duurzaam creëren. Ik ga je meer vertellen over het maken van duurzame woonaccessoires, en waarom je duurzaam zou moeten kopen.

Daar is hij weer, denk je. Duurzaamheid. Tegenwoordig wordt je ermee om je kop geslagen. Toch vind je het steeds belangrijker in je leven. En telkens als je iets koopt, bekruipt je een schuldgevoel.. Want, is dit wel duurzaam en doe ik met deze aankoop geen mensen tekort? En als ik dit koop, draag ik dan bij aan de grote afvalhoop of de plastic soep? En dat denk je niet alleen in de winkel, maar ook online. Je weet dat als je iets bestelt, het ingepakt moet worden en dat gooi je dan weer weg. Zonde!

Je gaat regelmatig naar de grote A om inkopen te doen van leuke hebbedingetjes, cadeautjes en decoratie voor in huis. Enerzijds geniet je daar van, anderzijds wil je dat niet meer. Je weet zeker dat het grootschalig is geproduceerd, en dat er niet veel gelet wordt op duurzaamheid. Dat kan natuurlijk ook niet voor die lachwekkende prijsjes. Dat wil je niet meer, jij bent op zoek naar een duurzame manier om je huis in te richten, duurzame woonaccessoires en cadeaus, waarbij je er zeker van kunt zijn dat wat je koopt, lokaal en duurzaam is geproduceerd én dat je kwaliteit krijgt! Jij wilt waar voor je geld, toch?

Nou, dat krijg je bij mij hoor! Bij elk product wat ik maak, weet ik waar het hout vandaan komt. Meestal heb ik dat zelf hier in de mooie omgeving van de Hoeksche Waard bij elkaar gesprokkeld. Als er bomen gekapt worden omdat er ziekte in zit of omdat ze een gevaar vormen voor hun omgeving, ga ik erheen en weet ik telkens weer wat mooie stammen te bemachtigen. Ook als mensen bomen gaan snoeien of om zagen, weten ze me te vinden. Van al dat mooie hout maak ik eigenhandig duurzame woonaccessoires.

Duurzame woonaccessoiresIn het maakproces houd ik zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid. Ik gebruik lichte machines voor het werk dat ik doe en ik let erop dat ik zoveel mogelijk natuurvriendelijke producten gebruik. Echter, soms ontkom ik niet aan chemicalien, zoals bij het aflakken van een tafel of van iets voor buiten. De kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid staan ook hoog in het vaandel en dan is het af en toe nodig dat ik een goede lak gebruik. Ik houd er wel rekening mee dat ik niet veel lak hoef te gebruiken, doordat ik het werk van tevoren behandel met een primer op acrylbasis, die minder belastend is voor het milieu. Zo zorg ik voor kwalitatief goede, duurzame woonaccessoires en klein meubelen.

En dan het versturen, ook daar houd ik rekening met duurzaamheid. De meeste verpakkingen die ik gebruik, zijn al eens eerder gebruikt voor het versturen van pakketten. Ik ben regelmatig bij de lokale fietsenwinkel te vinden om dozen te scoren voor mijn bestellingen. Soms tref ik het, dan is er ook bubbeltjesplastic! Hergebruiken vind ik belangrijk. De materialen zijn er al, waarom zou ik nieuw aanschaffen, met daarbij meer verbruik van grondstoffen en meer belasting op het milieu?

Dan is de bestelling aangekomen bij jou en is het aan jou om het product te verzorgen en te onderhouden. Ook daar geef ik regelmatig duurzame tips voor. Ik houd ervan om producten aan te bevelen die al bij jou in de kast aanwezig zijn. Zo kun je, zonder dat je het huis uit hoeft, genieten van prachtig onderhouden, duurzame woonaccessoires!

Je bent vast benieuwd geworden naar mijn aanbod! Kijk in de shop voor mijn duurzame woonaccessoires!

Tot volgende week!

 

 

Theme: Overlay by Kaira Studio Het Houtpalet | Zuiddijk 23b, Maasdam | KVK: 76325318
NL17 RABO 0363 6769 02