Blog

Herinneringen vastleggen: 4 tips!

Herinneringen maken, we doen het allemaal! Vooral in de zomer maken we herinneringen, we gaan op reis, of dat nu een vakantie of een dagje uit is. De kinderen hebben bijna zomervakantie, dat betekent dat we weer lekker wat kunnen ondernemen. Nu wil je die herinneringen vastleggen, je wilt graag die herinneringen koesteren en in je hart bewaren. In deze blog geef ik je 4 tips die je kunt doen om herinneringen te koesteren en wat je kunt doen om ze te blijven herinneren.

Wat zijn herinneringen?

Voordat ik je een aantal tips geef over het koesteren van herinneringen, eerst een definitie van herinneringen. Wat zijn herinneringen? Hier de definitie van herinneringen volgens Wikipedia:

Een herinnering is een ervaring uit het verleden die in het geheugen is opgeslagen en die men zich voor de geest kan roepen.

Herinneringen maken doen we dus door gebeurtenissen te ervaren, te beleven. Daarbij kun je denken aan een vakantie, een huwelijk, een dagje uit of bijvoorbeeld een schoolperiode.

Hoe herinner je de mooiste gebeurtenissen?

Herinneringen maak je dus door gebeurtenissen te beleven. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze gebeurtenis voor altijd zult herinneren, dat je het niet vergeet?

Ik geef je 4 tips:

 1. Ga terug naar de plek waar je je herinnering hebt beleefd. Door weer te zijn in de omgeving van de belangrijke gebeurtenis of belevenis, ga je weer terug in de ervaring die je toen had. Zo komen er meer herinneringen naar boven, ook degene die je niet zomaar op kunt halen.
 2. Luister naar dezelfde muziek als die je luisterde toen je de gebeurtenis beleefde. Zo komen herinneringen terug en door dit regelmatig te doen, kun je ze koesteren
 3. Geuren helpen je ook in herinneringen, bijvoorbeeld de geur van versgebakken appeltaart bij oma. Wil je de herinnering aan je oma koesteren, bak dan een appeltaart en geniet van de geur en de herinneringen die de geur bij je naar boven brengt.
 4. Heb je iets meegemaakt wat je absoluut niet wil vergeten? Bijvoorbeeld die mooie vakantie of dat laatste dagje uit met je geliefde? Dan helpt het om iets tastbaars te hebben, dat je telkens terug laat denken aan die mooie dag. Denk bijvoorbeeld aan een foto op hout, of een pentekening van een bepaalde stad. Zo laat jij je herinneringen vastleggen op een prachtige manier!

Hoe kan ik je helpen de mooiste gebeurtenissen te herinneren?

Natuurlijk kan ik je helpen om mooie momenten in je leven te herinneren. Dat kan ik op verschillende manieren doen. Denk eens aan een foto op hout. Maak een mooie foto van de plek waar je bent, van de mensen om je heen en laat mij deze zetten op een boomstam. Zo heb je een originele manier van herinneringen bewaren. Het staat in het zicht, past prima in je interieur en je denkt vaak terug aan dat ene moment of die ene geliefde persoon. Je kunt ook kiezen voor een sleutelhanger, zodat jij je herinnering altijd bij je draagt.

Een andere manier om je herinneringen te vereeuwigen, is door de stad of het gebouw te laten tekenen op hout. Dit product komt in de loop van volgende maand online. Zo kun je verschillende gebouwen bij elkaar laten tekenen, zodat je alle belangrijke gebouwen op één panorama hebt. Dit teken ik voor je op de mooiste boomstammen, waardoor jij een zeer uniek en persoonlijk kunstwerk hebt, waardoor je altijd zult denken aan de mooie dingen die je op die plek hebt beleefd. Je kunt zelfs van verschillende steden de gebouwen laten ‘mengen’, waardoor je een herinneringsstad krijgt, helemaal aangepast naar jouw leven!

Maatwerk

Heb je zelf ideeën hoe je jouw herinneringen wilt laten vastleggen? Dan kan ik je helpen dat idee uit te werken, zodat je tot een prachtig, persoonlijk resultaat komt. Maak jouw herinneringen op jouw manier, en laat ze helemaal naar jouw wens vereeuwigen!

Heb je vragen of suggesties, ik hoor het graag van je!

Duurzame cadeaus

In deze tijd zijn we vaak bezig met het geven van cadeaus. Het is net Vaderdag geweest, Moederdag is alweer even geleden, en straks nemen de kinderen afscheid van hun huidige juf of meester, en daar horen ook cadeaus bij. De ene keer is het een cadeau wat heel bruikbaar is en waar je veel aan hebt, de andere keer heb je er wat minder aan, en als je het een beetje slecht treft, verdwijnen sommige cadeaus in de prullenbak… Zonde toch? Je geeft niet voor niets iets moois! Daarnaast is het ook nog eens jammer voor het milieu. Er moeten namelijk grondstoffen gemaakt worden, transport, en als je het een beetje slecht treft, zelfs vliegtuigtransport. In deze blog over duurzame cadeaus vertel ik je hoe het anders kan!

Het geven van duurzame cadeaus

Cadeaus geven en ontvangen is leuk! Je voelt je gewaardeerd als je een cadeau krijgt, en het is een leuke manier om je waardering voor de ander uit te spreken. We hebben er allemaal mee te maken, van baby tot bejaarde, iedereen geeft en krijgt wel eens een cadeau. Heb je er wel eens over nagedacht wat je geeft, waar het van gemaakt is, hoe het gemaakt is en wat daar allemaal voor nodig is? Laat me raden: daar denk je niet direct aan. Als je je daar in verdiept, kom je erachter dat 9 van de 10 cadeaus geen duurzame cadeaus zijn. Maar wanneer spreek je van duurzame cadeaus? Daarvoor gaan we terug naar het begrip ‘duurzaamheid’.

Duurzaamheid

Wat is duurzaamheid? Daarvoor moeten we terug naar de officiële definitie van duurzaamheid. De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als

“ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”

Kort gezegd: je kunt spreken van duurzaamheid als we met z’n allen zorgen dat de aarde bewoonbaar blijft, zodat de generaties na ons ook op een normale manier kunnen leven op de aarde. Een duurzaam product draagt dus bij aan een schonere aarde, zodat de aarde bewoonbaar blijft voor de generaties na ons. Wanneer je een cadeau koopt, is het goed om eens te overwegen hoe het gemaakt is, welke materialen ervoor zijn gebruikt en welke invloed dat heeft op het milieu en ons klimaat.

Duurzaamheid bij Studio Het Houtpalet

Duurzaamheid staat bij mij ook hoog op de agenda. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat het cadeau wat jij geeft, eerlijk en duurzaam is geproduceerd. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je iets geeft, wat echt persoonlijk bij de ander aansluit. Op die manier blijft jouw ontvanger het cadeau waarderen, wat ervoor zorgt dat de kans kleiner is dat het cadeau uiteindelijk na een aantal jaren toch weg gegooid wordt. De gepersonaliseerde cadeaus die ik maak, zijn dus een combinatie van duurzaamheid en persoonlijke aandacht. Ik neem je even mee in het proces.

Duurzame materialen

Bij elk product wat ik maak, weet ik waar het hout vandaan komt. Meestal heb ik dat zelf hier in de mooie omgeving van de Hoeksche Waard bij elkaar gesprokkeld. Als er bomen gekapt worden omdat er ziekte in zit of omdat ze een gevaar vormen voor hun omgeving, ga ik erheen en weet ik telkens weer wat mooie stammen te bemachtigen. Ook als mensen bomen gaan snoeien of om zagen, weten ze me te vinden. Al het hout wat ik gebruik, is Nederlands hout. Ik gebruik geen tropisch hout, omdat ik niet weet hoe dat hout is verbouwd, of er bomen voor terug geplaatst worden en omdat ik zeker weet dat het transport meer milieubelastend is. Dat wil ik zo veel mogelijk vermijden, vandaar mijn keuze voor uitsluitend Nederlands hout, van gekapte, zieke of gevaarlijke bomen.

Duurzame productie

In het maakproces houd ik zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid. Ik gebruik lichte machines voor het werk dat ik doe en ik let erop dat ik zoveel mogelijk natuurvriendelijke producten gebruik. Echter, soms ontkom ik niet aan chemicaliën, zoals bij het aflakken van een tafel of van iets voor buiten. De kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid staan ook hoog in het vaandel en dan is het af en toe nodig dat ik een goede lak gebruik. Ik houd er wel rekening mee dat ik niet veel lak hoef te gebruiken, doordat ik het werk van tevoren behandel met een primer op acrylbasis, die minder belastend is voor het milieu. Zo zorg ik voor kwalitatief goede, duurzame cadeaus.

Duurzaam klantverkeer

En dan het versturen, ook daar houd ik rekening met duurzaamheid. Ten eerste zorg ik dat er zo min mogelijk geprint hoeft te worden. Zo krijg je bij mij geen pakbon bij je bestelling, die krijg je via de mail. Dan de verpakking, meestal een doos. De meeste verpakkingen die ik gebruik, zijn al eens eerder gebruikt voor het versturen van pakketten. Ik ben regelmatig bij de lokale fietsenwinkel of supermarkt te vinden om dozen te scoren voor mijn bestellingen. Soms tref ik het, dan is er ook bubbeltjesplastic! Hergebruiken vind ik belangrijk. De materialen zijn er al, waarom zou ik nieuw aanschaffen, met daarbij meer verbruik van grondstoffen en meer belasting op het milieu?

Duurzame cadeaus

En zo koop je bij mij je cadeaus, eerlijk en duurzaam. Het mooie is, dat ik ze helemaal personaliseer voor je, zodat je niet alleen een duurzaam, maar ook een persoonlijk cadeau geeft. Twee vliegen in één klap, zeg ik dan altijd!

 • boomstam sleutelhanger met eigen tekst

  Boomstam sleutelhanger met eigen tekst

  7,50
  Toevoegen aan winkelwagen

De 4 beste Vaderdag cadeau ideeën

Vaderdag cadeau ideeën

Het is weer bijna Vaderdag! Zondag 20 juni 2021 mogen we onze vaders weer verrassen en in het zonnetje zetten! Hoe kun je dat nou het beste doen? Met een Vaderdag cadeau natuurlijk! Ik geef je hieronder een aantal Vaderdag cadeau ideeën.

Tip 1: Fotocadeau

Eén van de beste Vaderdag cadeau ideeën: geef je vader een gepersonaliseerd cadeau, dat wordt altijd goed ontvangen! Hoe maak je een vader blijer dan zijn gezin op een foto? Dat kun je natuurlijk in een fotolijstje geven, maar wil je echt origineel zijn, dan geef je jouw mooiste foto op hout of een variatie daarop! Denk bijvoorbeeld aan een fotoklok, foto op sleutelhanger, fotohanger of een foto op boomstam. Ik geef je wat voorbeelden:

 • Foto hanger hout

  Foto hanger hout, 5-7 cm set van 3

  12,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • foto op boomstam, foto op hout

  Foto op boomstam 15 cm

  17,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Houten klok met foto

  Houten klok met foto

  30,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Sleutelhanger met foto

  Sleutelhanger met foto

  7,50
  Toevoegen aan winkelwagen

Tip 2: Gepersonaliseerd cadeau met eigen tekst

Bedenk een mooie tekst, een lijfspreuk of andere tekst, die je laat bedrukken op boomstamhout. Dit is een persoonlijk cadeau, waardoor je laat merken dat je er net iets meer moeite voor hebt gedaan. En wat wordt meestal erg gewaardeerd! Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

 • houten klok met eigen tekst

  Houten klok met eigen tekst

  27,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Sleutelhanger met naam

  Sleutelhanger met eigen naam

  6,00
  Toevoegen aan winkelwagen

Wil jij een mooi tekstbord op boomstamhout en geef je graag zelf je wensen en afmetingen door? Neem dan contact met me op, dan maken we samen een mooi ontwerp, en zo komen we tot één van jouw beste Vaderdag cadeau ideeën!

Tip 3: Maak je eigen Vaderdag cadeau!

Het leukste om te krijgen, is een eigen gemaakt cadeau, speciaal voor papa. Naast de gepersonaliseerde cadeaus is dit een hele mooie manier om je vader in het zonnetje te zetten. Met een eigen gemaakt cadeau geef je namelijk een stukje van je eigen persoonlijkheid. Je legt er jouw creativiteit in, waardoor het echt een bijzonder cadeau wordt. Hieronder geef ik je een aantal zelfmaakideeën, die ook makkelijk met kinderen te doen zijn. Klik op de afbeelding voor de DIY, het pakket en de DIY video’s!

DIY-pakket Vaderdag Vaderdag cadeau DIY zelf knutselen Vaderdag DIY cadeau zelf knutselen

Tip 4: Bestel een cadeau, gericht op Vaderdag

Dit is natuurlijk een goed idee als je niet heel veel tijd meer hebt. Koop een vaderdag cadeau, wat speciaal voor Vaderdag gemaakt is. Deze cadeaus zijn op voorraad, waardoor je jouw cadeau snel in huis hebt.

 • boomstam dienblad met tekst

  Boomstam dienblad met tekst Vaderdag

  22,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • houten tekstbord vaderdag

  Houten tekstbord Vaderdag

  17,50
  Toevoegen aan winkelwagen

Dit waren mijn tips voor Vaderdag. Weet je wat nu het mooiste is om te geven? Herinneringen! Maak ze, vereeuwig ze, en geef ze cadeau! Door ze elke dag in het zicht te hebben staan, zorg je elke dag weer voor een warme herinnering en denk je weer terug aan de mooie momenten samen!

Wat geef jij voor Vaderdag?

Maatwerk producten

Je leest het vaak: maatwerk is mogelijk! Bij mij zie je het direct staan boven in mijn website: maatwerk producten. In deze blog leg ik je uit wat maatwerk precies is en hoe je dat terug vind in mijn bedrijf. Ik neem je graag mee en vertel je wat ik voor jou kan betekenen!

Maatwerk definitie

In de dikke van dalen vind je de volgende definitie van maatwerk:

maat·werk (het; o)

1 op maat gemaakte kleding

2 werk dat precisie en flexibiliteit vereist

Maatwerk is dus werk dat precies op jouw wensen is aangepast. Je vind de definitie ‘op maat gemaakte kleding’, maar dit woord vind je ook bij bijvoorbeeld aannemers, bouwmarkten en fotografen. En nu dus ook bij mij. Ik zal je uitleggen hoe ik maatwerk biedt aan mijn klanten.

Waarom maatwerk?

Waarom zou je kiezen voor maatwerk producten? Daar kun je verschillende redenen voor bedenken. Eén van de grootste redenen is originaliteit. Als je bij mij kiest voor maatwerk, ben je er zeker van dat het maatwerk product alléén bij jou in huis komt! Met maatwerk producten heb jij dus de meest unieke woondecoratie of cadeaus! Nog één van de redenen zou kunnen zijn, dat jij waarde hecht aan handwerk en duurzaamheid. Bij mij is namelijk alles handgemaakt en duurzaam geproduceerd. Ik maak alléén gebruik van boomstamhout, van bomen die groeiden in Nederland. Dat zorgt ervoor dat het minder milieubelastend is dan de meeste interieuritems en cadeaus in de reguliere winkels. Wil je meer lezen over duurzaamheid? Lees dan dit blog!

Maatwerk bij cadeaus

Ik maak natuurlijk de mooiste, persoonlijke cadeaus voor jou, waardoor hij de meest unieke cadeaus kunt geven aan je geliefden. Een aantal voorbeelden:

 • Foto hanger hout

  Foto hanger hout, 5-7 cm set van 3

  12,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • houten klok met eigen tekst

  Houten klok met eigen tekst

  27,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Houten klok met foto

  Houten klok met foto

  30,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Sleutelhanger met foto

  Sleutelhanger met foto

  7,50
  Toevoegen aan winkelwagen

Onder andere foto’s op hout, sleutelhangers en geboorteslingers maak ik helemaal voor jou op maat. Maar wat als jij op zoek bent naar een echt uniek cadeau, en het staat niet in de webshop? Vertel het me! Doordat jij het me vertelt, gaat bij mij het creatieve brein werken en komen we samen tot een prachtig, uniek cadeau. Ik hou er van om door jou geïnspireerd te worden, dat maakt mijn werk zo leuk!

Maatwerk bij woondecoratie

Ook voor maatwerk woondecoratie kun je bij mij terecht. Denk bijvoorbeeld een mooi interieuritem van boomstamhout, wat je nergens anders vind, of een panorama van je eigen stad of pentekening van je eigen huis, boot, of wat je ook maar kunt verzinnen. Ik denk heel graag met je mee en vind het heel gaaf om herinneringen te vereeuwigen voor je.

Zo ben ik nu bezig met een skyline van Rotterdam. En dat is geen vaste skyline, maar het bestaat uit meerdere gebouwen. Ik zoek de meest iconische gebouwen uit en maak een schets. In dit geval ben ik met de schets naar de klant gegaan, hij mag dit beoordelen, hij mag zeggen wat hij mist, wat hij misschien veranderd wil zien. Zo wordt het echt een persoonlijk interieuritem, waar voor de klant allemaal herinneringen op vast gelegd zijn. Die herinneringen, daar doe ik het om! Het is zo mooi om de verhalen van mijn klanten te horen, wat ze hebben met een bepaalde stad of bepaald gebouw. Ik hou er van, en dat maakt mijn werk ook zo leuk!

Dus heb je een mooie herinnering aan een stad, dorp, gebouw, huis of boot? Laat me het voor je op boomstam vereeuwigen! Ik geef je hieronder een voorbeeld van Puttershoek:

maatwerk panorama puttershoek

Wil jij écht iets origineels? Dan is maatwerk het hoogste niveau voor originaliteit! Ik maak graag iets voor je dat echt niemand anders heeft! Neem contact op als je vragen hebt, ik denk graag met je mee!

Creativiteit verbindt

Afgelopen zaterdag had ik een vrijgezellenfeest van mijn vriendin, die in juni gaat trouwen. Super leuk geregeld en natuurlijk coronaproof! Ik kende er niet veel mensen, en toch was het alsof ik deze meiden/vrouwen al jaren kende, zo gezellig was het! Hoe dat kan? Ik geloof dat het komt omdat we lekker creatief bezig waren: creativiteit verbindt! We maakten namelijk een krans van droogbloemen, en tijdens deze avond ben ik tot een super leuke ontdekking gekomen!

Creativiteit verbindt

Ja, creativiteit verbindt mensen. Ook al ken je elkaar niet, er komen inspirerende gesprekken op gang en je werkt samen naar een prachtig resultaat. Je bent bezig met je handen, hoeft elkaar niet aan te kijken voor een goed gesprek. Tijdens creeëren komen de mooiste gesprekken op gang, dat is wat ik merkte. De drempel tot een goed gesprek ligt wat lager. Waarom dat is? Door met je handen bezig te zijn, wordt je brein gedwongen anders te denken. Je richt je op het creeëren van iets, waardoor er andere processen in je hersenen gestimuleerd worden. Daardoor ga je anders over dingen nadenken en kom je eerder tot een goed gesprek. En dat kan over van alles gaan, ook over diepgaande dingen. Puur en alleen omdat je hersenen daarvoor de rust en ruimte krijgen! Mooi he, hoe je brein in elkaar zit!

Mijn ontdekking

Nu was het tijdens deze avond zo, dat sommige dames zeiden dat dit echt niet voor hen weg gelegd was, en dat ze niet creatief zijn, dat er niks van terecht zou komen. Er waren er zelfs die in mijn buurt gingen zitten, zodat ik ze af en toe kon helpen, want ze hadden gehoord dat ik wel creatief ben. Ik zei dat ik geloof dat iedereen creatief is, en dat ze gewoon moesten doen en niet gaan denken. Ik hielp ze een beetje op weg en aan het einde van de avond hadden we allemaal een prachtige krans! En het mooie was, geen enkele krans was hetzelfde, en elke krans paste precies bij degene die hem had gemaakt! Iedereen had een voldaan gevoel en was trots op wat zij had gemaakt!

En zo kwam ik tot de ontdekking dat ik het super leuk vond om anderen te motiveren en inspireren, en om ze te helpen inzien dat ze wel creatief kunnen zijn. Ik vond het geweldig om ze een klein beetje op weg te helpen, waarna ze met een prachtig resultaat naar huis gingen! Ik riep ineens tijdens deze avond: Dit ga ik vaker doen: ik ga workshops geven! En allemaal stemden ze in dat het bij me zou passen en dat het een goed idee is.

Creativiteit ontspant

Ik merkte tijdens het maken van de kransen dat het op een gegeven moment helemaal stil was. Ja echt, 14 vrouwen, en het was helemaal stil! Ongelofelijk toch? Iedereen ontspande zich, en iedereen was even lekker bezig. Ik hoorde zeggen: ik word hier helemaal rustig van, wat ontspannend, dit… Heerlijk om dat te horen! Dat is namelijk wat ik ook ervaren heb tijdens mijn burn-out in 2014. Door creatief bezig te zijn, door te werken met mijn handen, werd mijn hoofd leeg en kon ik me eindelijk ontspannen. Dat heeft me er weer bovenop geholpen en het heeft me onder andere gebracht waar ik nu sta. Het is mijn droom om jou dat ook te laten ervaren, die ontspanning tijdens een avondje creeëren!

Workshops en DIY-pakketten

En daarom merk ik dat ik nu op de goede weg ben. Ik heb voor vaderdag een paar mooie workshops bedacht, die ook met kinderen gevolgd kunnen worden. Ik heb wat makkelijke DIY bedacht en uitgewerkt. Deze week maak ik de video’s en zo kan jij thuis je eigen Vaderdag cadeau maken! Hierbij doe ik natuurlijk DIY-pakketten, zodat je alles meteen in huis hebt en gelijk aan de slag kunt gaan. Je krijgt een seintje van me als het zover is dat je de pakketten kunt bestellen.

Naast online workshops wil ik dus ook workshops in levende lijve aanbieden. Dat plan ga ik natuurlijk nog verder uitwerken en bedenken. Heb jij tips voor me? Denk bijvoorbeeld aan wat je wilt maken, of een mooie workshop ruimte. Ik vind het leuk als je met me mee denkt! Wie weet kan ik je tips mee nemen in mijn plan 😉

Meedenken kan via mijn Instagram of Facebook, waar ik je ook mee neem deze week in het thema ‘creativiteit verbindt’.  Krijg je mijn inspiratiemail al? Klik hier, schrijf je in en krijg 10% korting op je eerstvolgende bestelling!

 

Passie voor boomstammen

Als je boomstam zegt, zeg je Studio Het Houtpalet. Waarom? Laat me je dat eens uitleggen!

Boomstam woondecoratie

Heel mijn bedrijf is gefundeerd op de boomstam. En dan niet voor in de kachel, maar echt als boomstam woondecoratie voor in en om het huis. De boomstam is zo veelzijdig en elke stam is weer uniek. Elke stam is een kunstwerk op zichzelf, en daarom is het mijn passie om die kunst bij jou in huis te brengen door het maken van prachtige boomstam woondecoratie. In mijn boomstam woondecoratie laat ik zoveel mogelijk de boomstam zoals hij oorspronkelijk is, om zo het natuurlijke karakter van de stam te behouden. Zo komt hij nog mooier tot zijn recht en geeft hij die robuuste en natuurlijke sfeer in huis.

Gepersonaliseerde boomstam producten

Ook voor de gepersonaliseerde producten gebruik ik vooral boomstammen. Boomstamhout is zo mooi om mee te werken! Het heeft een warme uitstraling, en elk cadeau, gemaakt met boomstamhout is uniek. Of het nu gaat om boomstam woondecoratie, een boomstam geboorteslinger of een foto op boomstamhout, het is en blijft een uniek cadeau!

Hoe het allemaal begon…

Waar die liefde voor boomstam woondecoratie begon? Ik denk dat het alles te maken heeft met mijn enorme liefde voor het bos. Vroeger gingen we heel vaak naar het bos, al was het alleen maar om de geur. Vakanties hielden we altijd in het bos, en daar konden we volop genieten van al het leven in het bos, zo ook de boomstammen. We bouwden hutten en sjouwden wat af met die stammen. Al vroeg in mijn jeugd had ik een zeer creatieve geest, en nam ik af en toe eens een stammetje mee, waar ik dan met bloemen een prachtig kunstwerkje van maakte. Daar begon de liefde voor boomstammen en de boomstam woondecoratie.

Liefde op het eerste gezicht

Als ik een stam of tak vind of zie ergens, is het echt liefde op het eerste gezicht als ik ermee ga werken. Het is echt ja of nee, wel of niet. Als ik twijfel, neem ik de stam niet mee. Waar ik dan verliefd op wordt, is het lijnenspel in de stam, de schors, de vorm van een tak of de kleur van het hout. Ik herinner me dat mijn vader ons vroeger tijdens boswandelingen al wees op de jaarringen. We telden ze dan en zo wisten we hoe oud de boom was geworden. Ik vond die jaarringen zo mooi, elke ring heeft weer een andere kleur en zo kom je heel veel te weten van de geschiedenis van de boom. Ik vind het echt fascinerend hoe een boom in elkaar zit! En zeker als je kijkt naar de boomstamtafels of mijn boomstam etagères, is dit heel duidelijk te zien. Je haalt echt een stukje natuur, een stukje geschiedenis in huis!

Mijn passie

Mijn passie is om jou blij te maken met mijn prachtige boomstam woondecoratie. Of dat nou is voor in je woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, tuin of als cadeau, als jij er maar blij van wordt! Benieuwd naar mijn aanbod? Kijk snel in de shop! Het leuke vind ik ook als ik jou kan inspireren op een andere manier naar de natuur te kijken. Als je op een andere manier kijkt naar je omgeving, zie je meteen al mooie woondecoratie. Overal zijn bomen, overal is inspiratie! Als je het maar ziet! Deze week wil ik je meenemen en inspireren. Volg me op Instagram of Facebook, ik vertel je graag meer over mijn passie in mijn verhalen en posts! Door de video’s in mijn verhalen leer je me beter kennen en kan ik mijn boodschap ook beter overbrengen. Zo blijf je op de hoogte en blijf je geïnspireerd.

Authentiek Handwerk

Deze week gaat het over Authentiek Handwerk. Ik neem je mee in mijn reis en keuzes hoe ik erbij kom om alleen maar handgemaakte producten te verkopen in mijn bedrijf en waarom ik dat zo waardevol vind.

Handgemaakte producten, waarom?

In mijn webshop verkoop ik alleen maar handgemaakte producten. Waarom? Ik wil unieke producten verkopen, waarmee je echt een origineel item in huis haalt. Handgemaakte producten zijn origineel, authentiek en geen enkel item is hetzelfde. Daarom kies ik voor handgemaakt. Het meeste is handgemaakt door mijzelf, maar sommige producten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij ervaren het werken met hun handen precies zoals ik het ook ervoer tijdens mijn burn-out. Ik zal je daar straks meer over vertellen.

Burn-out

Zoals je misschien wel weet, ben ik vorige week gestopt met werken in loondienst. Ik schreef in mijn vorige blog al dat ik twee burn-outs heb gehad tijdens mijn periode in loondienst. In 2014 begon mijn eerste burn-out, die een jaar heeft geduurd. Ik kon niets meer dan alleen op de bank zitten of in bed liggen. Ik was zó moe, en de tranen bleven vloeien. Soms wist ik niet eens waarom. Plekken waar het druk was, vermeed ik en in de supermarkt kon ik niet meer komen zonder gillend gek te worden van alle prikkels. Op verjaardagen kon ik hooguit een half uurtje komen, waarvan ik zelfs de laatste 10 minuten naar buiten ging om bij te komen. En dan had ik de hele volgende dag nodig om weer uit te rusten. Het was een zware tijd, waarvan ik even twijfelde of ik er ooit nog uit zou komen.

Uit je hoofd, met je handen

Tijdens die zware periode van mijn burn-out ontdekte ik dat ik veel rust kreeg door iets te doen met mijn handen. Terwijl ik schilderde, verwerkte ik in mijn hoofd van alles. Ik merkte dat het me hielp om weer stapje voor stapje ‘terug op aarde’ te komen. In die tijd ben ik zelfs gaan haken, iets waar ik een ontzettende hekel aan heb! Maar toch heeft het me geholpen om mijn gedachten even ‘uit’ te kunnen zetten en me te richten op positieve dingen in het leven.

Dat is wat werken met je handen doet: je komt echt even met je beide benen op de grond, hoeft niet na te denken over allerlei moeilijke vraagstukken, je hoeft alleen maar je handen hun gang te laten gaan. Er ontstaat vanzelf iets moois, ontdekte ik!

Vlammetje van verlangen

Er ontstond een klein vlammetje in mij om verder te gaan met handwerk en daar mijn baan van te maken. Ik ben niet meer gestopt met hobbyen, maar ben wel weer terug naar mijn baan in loondienst gegaan. Diep in mij begon er een verlangen te groeien, dat ik aan hield als een waakvlammetje. Voor als ik later groot was, zeg maar 😉

Het vlammetje werd langzaam groter en groter, en in 2018/2019 ging ik nog een keer burn-out. Deze keer iets minder heftig, maar toen nam ik wel een radicale beslissing: ik ging me meer en meer focussen op een echt bedrijf, ging naar de KvK en maakte visitekaartjes en folders. Intussen kreeg ik af en toe een opdracht, en zo kon ik meer perspectief houden in mijn leven, en hield ik het vol op mijn werk in loondienst.

Balans in je leven

Handwerk betekent dus enorm veel voor mij. Het zorgt dat ik in balans blijf, dat ik af en toe mijn hoofd uit kan zetten, en, nog belangrijker, ik maak er heel veel mensen blij mee! Dat is waar ik het voor doe! Ik wil heel graag jou blij maken met mooie, authentieke producten. Maar ik wil je ook inspireren om zelf aan de slag te gaan, om hetzelfde te ervaren als ik tijdens het maken van een mooi product. Ik wil je inspireren om ook uit je hoofd, met je handen te gaan werken! Probeer het eens, om iets te maken met je eigen handen, je krijgt een enorm gevoel van voldoening, het is even uit de sleur van je normale dagelijkse leven, en je zorgt voor unieke, prachtige creaties, die niemand heeft! En heb je nu het gevoel dat je er niet geschikt voor bent? Dat je totaal niet creatief bent en twee linkerhanden hebt? Blijf me volgen, want ik ga iets heel leuks doen deze maand: er komt een workshop!

Daarover later meer, weet dat ik ermee aan de slag ben, en hou me in de gaten 😊

Ben je benieuwd naar de handgemaakte producten in mijn webshopGa naar de shop

 

 

Inspiratie van binnenuit

DIY-inspiratie

Afgelopen week heb ik je via mijn Instagram en Facebook geprobeerd te inspireren om zelf aan de slag te gaan met een leuke DIY. Ik gaf wat voorbeelden en ideetjes, die je dan zelf verder kunt uitwerken, eventueel met je kids. Zij hebben nu meivakantie en Moederdag komt eraan, dus is het natuurlijk extra leuk als ze een eigen gemaakt cadeautje geven aan mama of oma. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren om aan de slag te gaan, want dat vind ik het allerleukste!

De bron van mijn ideeën

De ideeën die ik je liet zien, kwamen van Pinterest. Deze ideeën gebruik ik niet voor mijn eigen producten, die ideeën haal ik helemaal uit mijzelf. Mijn hoofd draait soms overuren, zoveel creatieve uitspattingen heb ik.. Die ideeën schrijf ik allemaal op, zodat als ik een keer wat minder inspiratie heb, daar altijd even op terug kan vallen. Doordat ik vanuit mijn eigen inspiratie werk, krijg je de meest unieke producten, die je alleen maar bij mij kunt kopen!

Waar ik al die ideeën van krijg? Soms van bepaalde vormen in de natuur, soms van een bepaalde vorm van een boomstam, soms zie ik een plaatje en maak ik mijn eigen versie met boomstamhout. En soms plopt er zomaar een idee omhoog, geen idee waar het vandaan komt. Het kan allemaal. Zoals sommigen misschien wel weten van mij, studeerde ik zo’n 10 jaar geleden af als Activiteitenbegeleider. In de opleiding leerde ik veel verschillende vormen van creativiteit, van houtbewerking tot textielbewerking en alles wat daar tussenin zit. Ook daar heb ik veel ideeën opgedaan en dat neem ik onbewust allemaal mee in mijn bedrijf.

Workshops

Als activiteitenbegeleider heb ik geleerd om groepen mensen activiteiten aan te bieden, waaronder ook workshops. Dat was natuurlijk allemaal in levende lijve, iets wat nu niet kan. Ik merk dat ik zoveel ideeën in mijn hoofd heb, dat ik er zin in krijg om anderen ook te inspireren om creatief aan de slag te gaan. Daarom broed ik op plannen om een DIY op te zetten, waarbij je het pakket en de tutorial erbij kunt kopen. Dit staat nog helemaal in de kinderschoenen (lees: in mijn creatieve hoofd), maar dit ga ik zeker uitwerken, zodat ik jou ook kan inspireren met mooie ideeën, én dat jij ook creatief aan de slag kunt gaan!

Na 10 jaar uit loondienst

Deze week is voor mij een memorabele week, ik neem vandaag namelijk afscheid, na 10 jaar gehandicaptenzorg. Al die tijd heb ik vol passie mezelf gegeven en mensen geïnspireerd om iets met hun handen te doen. En dat is aardig gelukt. Ik ben begonnen op een groep met ongeveer 4 cliënten, waar ik een belevingsgerichte dagbesteding aan bood. We maakten tassen, schilderingen en ik verwende ze elke week met een heuse beautybehandeling.

Na mijn eerste burn-out ben ik overgeplaatst naar de zorgboerderij, waar ik de mensen motiveerde om met hun handen te werken in de tuin en met de dieren. Toen Corona in beeld kwam, heb ik maanden op de woning creatieve activiteiten aan geboden en mensen laten ondervinden wat ze kunnen met hun handen. Nu het laatste jaar heb ik verder de dierenweide opgezet en heb ik mensen geholpen voor de dieren te zorgen, met hout te werken en onderhoud te plegen aan het terrein.

Met trots en dankbaarheid kijk ik terug op 10 waardevolle jaren, waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Ik heb twee burn-outs overleefd, heel wat grenzen gesteld en verlegd, en mezelf ontplooid van een meisje van 19 jaar, tot een vrouw die weet wat ze wil en waar ze voor staat!

En nu sta ik er voor jou, om jou te inspireren en te motiveren om iets met je handen te doen. Waarom? Omdat het je hoofd leeg maakt, je voldoening geeft en je op een heel andere manier leert kijken naar een product. Je ziet een product als een kunstwerk, gemaakt door jou zelf of door andere liefdevolle handen. Daarom zal je het ook niet zo snel weg gooien en dat is weer goed voor de duurzaamheid!

Laat je lekker inspireren en volg me op Instagram en Facebook, zodat je elke dag nieuwe ideeën krijgt!

Uniek en persoonlijk – Moederdag cadeau

Uniek en persoonlijk, dat is het weekthema van deze week. Deze blog staat in het teken van Moederdag, aanstaande 9 mei. Ik ga het met je hebben over het geven van unieke, persoonlijke cadeaus, wat daarin mijn aanbod is en waarom je voor een persoonlijk moederdag cadeau zou moeten gaan.

Moederdag cadeau

Het is bijna Moederdag. Die ene speciale dag in het jaar dat je je moeder even extra in het zonnetje zet. Natuurlijk zorg je elke dag goed voor haar. In ons gezin zeggen we altijd: het is elke dag Moederdag! Maar je weet het zelf heel goed, moeders doen elke dag zoveel! Ze zorgen ervoor dat de kinderen op tijd op staan, aangekleed zijn en verzorgd naar school gaan. Ze strijden voor hun kinderen als er gevaar of onrecht dreigt. Ze zorgen voor schone bedden, schone kleren en maken heerlijk eten klaar voor hun gezin. Als de kinderen groot zijn, is ze een luisterend oor en is ze altijd nog wakker als ze laat thuis komen. Ze is er ook als de kinderen uitvliegen en zorgt dan ook dat hun ‘nestje’ gespreid is. Moeders zijn onmisbaar! Bij hen kun je even uithuilen als het even niet meer gaat, en ze lachen met je mee als je de slappe lach hebt… Daarom mag je ze best even in het zonnetje zetten op die ene dag in het jaar! Het hoe zorg je nu voor een mooi moederdag cadeau?

Handgemaakt cadeau

Moeders zijn gek op hun kinderen en kleinkinderen! Een cadeau wat gemaakt is door de (klein)kinderen, is het mooiste cadeau wat je haar kunt geven. Komende weken ga ik aan de slag om DIY-pakketten en workshops samen te stellen, waardoor jij in het vervolg een eigen gemaakt, persoonlijk cadeau kan geven! Maar zover is het nog niet, en je hebt misschien niet heel veel tijd om iets zelf te maken voor haar. Dan heb ik de oplossing voor je!

Persoonlijk cadeau

Moeders zijn namelijk gek op foto’s van hun kinderen en kleinkinderen. Een fotolijst is natuurlijk een beetje standaard, niet echt origineel. Ik heb daarom iets wat echt uniek en origineel is, en wat je moeder fantastisch zou vinden! Ik maak jouw mooiste foto op boomstamhout! Dat kunnen fotohangers zijn, in een set van 3, bijvoorbeeld. Of de foto op boomstam met een doorsnede van 15 cm. Stuur je foto in en ik maak het meest unieke en persoonlijke moederdag cadeau! Ik heb nog veel meer persoonlijke cadeaus, je kunt namelijk ook jouw foto op een sleutelhanger geven, bijvoorbeeld. Bedenk een mooie, ontroerende tekst voor de moeder en ik zet hem op boomstamhout voor je.

Veelzijdig cadeau

Omdat ik jouw persoonlijke cadeau maak op boomstamhout, past hij sowieso bij je moeder in huis. Het lichte hout past namelijk in elk interieur, wat je woonstijl ook is. Het boomstamhout is uniek, geen stam is namelijk hetzelfde! Je krijgt echt een one-of-a-kind product, met jouw eigen foto erop, origineler kan echt niet. Je moeder zal het fantastisch vinden!

Persoonlijk cadeau retour

Als je bij mij jouw foto op hout bestelt, krijg je daar een extra service bij. Ik heb namelijk een uniek retourbeleid, wat foto’s op hout aangaat. Ik stel hoge eisen aan mijn gepersonaliseerde producten, maar het kan natuurlijk dat jij het resultaat vind tegenvallen. As jij niet tevreden bent met je foto op hout of andere gepersonaliseerde product, mag je het gewoon terug sturen! Dan krijg je gewoon je geld terug, zoals beschreven is in het retourbeleid. Die service bied ik omdat ik wil dat jij volledig achter je aankoop staat en dat jij blij en tevreden bent met jouw gekochte product.

Als laatste wil ik je ook nog uitleggen dat ik met je mee wilt denken als jij een idee hebt voor een cadeau van hout of boomstamhout. Heb jij iets gezien dat jij wilt laten maken? Laat het me weten, ik vind het super leuk om geïnspireerd te worden door jou, en ik denk heel graag met je mee! Neem gerust contact met me op!

 • boomstam sleutelhanger met eigen tekst

  Boomstam sleutelhanger met eigen tekst

  7,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Foto hanger hout

  Foto hanger hout, 5-7 cm set van 3

  12,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • foto op boomstam, foto op hout

  Foto op boomstam 15 cm

  17,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • foto op hout, kraamcadeau, persoonlijk cadeau

  Foto op houten hart

  17,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • fotohanger set van 6

  Fotohanger hout set van 6 in giftbox

  22,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • geboortekaartje op hout

  Geboortekaartje op hout

  20,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • houten geboortebord boomstam

  Houten geboortebord 35 cm

  37,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • persoonlijk kraamcadeau, houten geboorteslinger

  Houten geboorteslinger met naam

  15,0036,00
  Opties selecteren
 • houten klok met eigen tekst

  Houten klok met eigen tekst

  27,50
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Houten klok met foto

  Houten klok met foto

  30,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • houten naamslinger

  Houten naamslinger

  15,0045,00
  Opties selecteren
 • houten tekstbord met eigen tekst

  Houten tekstbord met eigen tekst 15 cm

  17,50
  Toevoegen aan winkelwagen

Puur natuur – natuurlijke woonaccessoires

Het thema van deze week is: Puur natuur! In deze blog leg ik je uit hoe ik kijk naar de natuur en hoe je dat terug vindt in mijn natuurlijke woonaccessoires.

Ik kom uit een groot gezin, mijn ouders hebben 7 kinderen. Ik heb drie broers en drie zussen. Natuurlijk gebeurde het wel eens dat iemand een keiharde scheet liet. Binnen was dat uit den boze, maar als we het buiten deden, zeiden we tegen elkaar: geeft niks, puur natuur! Daar moest ik even aan denken bij dit thema. Die goede oude tijd..

Thuis kregen wij ook mee hoe mooi de natuur is. Mijn moeder wees ons altijd op de merel, als die weer zong na een lange winter. Daarna kwam natuurlijk de bloesem, ook dan wees ze ons erop hoe mooi de natuur in elkaar zit. Of de eerste regen na een lange tijd van droogte, de geur die het geeft, heerlijk! We gingen vaak naar het bos, waar we gingen wandelen of fietsen. En dan stak ze haar neus in de lucht, snoof ze de boslucht op en riep: ruik eens, jongens! Die boslucht, die heerlijke geur van humus op de grond, die kom ik telkens weer tegen als ik aan het werk ben om prachtige, natuurlijke woonaccessoires te maken! En dan denk ik met dankbaarheid terug op wat ik heb meegekregen van thuis!

Natuurlijke woonaccessoires

De natuur is prachtig, en daarom laat ik die zoveel mogelijk in zijn eigen waarde. De puurheid van de boomstammen, de grillige vormen en de oneffenheden, ik ben er verliefd op! Ik houd er daarom niet van om alle oneffenheden weg te schuren en te polijsten, laat het maar zijn! Die eigenschappen zorgen juist voor de authenticiteit van mijn natuurlijke woonaccessoires!

Soms is het wel mooier om het helemaal glad te schuren, zoals bij het maken van tafels. Door het glad te schuren en te voeden met olie, kan ik je pas echt laten zien hoe mooi het is. Die noesten, de schors, de jaarringen.. Ze vertellen zoveel over het leven van een boom! Dat is juist het karakter van het hout. Boomstam woonaccessoires vertellen echt een verhaal. En ik mag het laatste stukje van die geschiedenis schrijven, wat een voorrecht!

Naast het gebruik van boomstammen, houd ik ook van andere natuurlijke materialen in huis. Zo heb ik tijdens een reis naar de Franse Alpen een paar stenen mee genomen uit de bergen. Elke steen heeft weer andere kleuren en structuren, ik houd ervan! Soms ga ik ook gewoon even de tuin in om te zoeken naar materialen om het in huis wat gezelliger te maken. Soms kom ik met de gekste dingen binnen, maar het maakt het huis wel echt van mij! Puur natuur, zullen we maar zeggen!

Benieuwd naar mijn natuurlijke woonaccessoires? Ga naar de shop!